Bänkskivor marmor

Bänkskivor i marmor är tillverkade av kristalliserad kalksten och den poleras till en spegelblank yta som tillför ett otroligt fint djup i färgen. Marmorn är med råge det dyraste materialet att använda till bänkskivor, dyrare än granit. Det är inte bara utseendet som är till fördel när man använder sig av marmor bänkskivor, det finns många andra bra egenskaper som även de talar för att man ska använda marmor. Några av dessa fördelarna är att de är stöttåliga och värmetåliga, du kan utan problem eller uppkommen skada ställa dina grova köksredskap på bänkskivan utan att den går sönder, spricker eller blir missfärgad. Om kastrullerna däremot är heta så bör du använda en grytlapp eller ett underlägg då marmorn kan bli missfärgad om du ställer kastrullerna rakt på.

2 olika typer av marmor bänkskivor.
Du kan använda dig av två olika marmor bänkskivor, antingen använder du en bänkskiva som helt är gjuten i marmor eller så använder du en platta som består av klinkers som är sammansatta till en bänkskiva. Min personliga rekommendation är att du väljer en helgjuten marmorskiva främst för utseendets skull. En bänkskiva som består av klinkers är inte snyggt enligt mig. Men man gör som man vill, om du tycker det passar bättre in i ditt kök så är det klart att du ska välja det.
Exempel på en bänkskiva som är tillverkad av marmor

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0