Granit bänkskivor

Det här inlägget kommer svara på frågan varför man bör välja en granit bänkskiva till sitt kök.
Fördelarna med att ha en bänkskiva tillverkad av granit är många men det finns också ett par nackdelar, i det här inlägget tar jag upp både fördelarna och nackdelarna med att ha bänkskivor i granit.

Anledningen till att personer använder granit bänkskivor är att det är riktigt snyggt! De kan användas i både kök och i badrum. Fördelarna med en granit bänkskiva är att de är lätta att rengöra, finns i många former och utseenden, de går inte sönder i första taget och det är svårt att repa en bänkskiva i granit.

Bänkskivor tillverkade av granit

Bänkskivorna ses som delar av konst då varje skiva inte riktigt är den andra lik, även fast färger och former påminner om varandra så är varje sten unik om man kollar närmare på skivan. Nackdelarna med granit bänkskivor är att de kostar lite mer än exempelvis laminat bänkskivor, men det finns också billiga granit skivor som inte är så dyra och som de flesta har råd med. Och som jag brukar säga om det är någonting man ska lägga ner pengar på när man renoverar eller bygger ett kök så är det definitivt bänkskivan. Det som avgör priset på graniten är hur ovanlig och exklusiv den är samt hur bearbetad bänkskivan är. Består bänkskivan av granit som endast finns på något ställe i världen så är den exklusiv vilket gör att priset blir högre, om skivan sedan bearbetas länge med polering och andra metoder för att den ska bli snyggare så ökar givetvis kostnaden även där.

Ta hand om bänkskivor på bästa sätt.
Granit bänkskivor är tåliga men de kräver att man gör rent dem då och då, använd dock aldrig blekmedel när du gör rent din granitskiva. De kan bli missfärgade och fula. Vill du veta hur du gör rent granit bänkskivor bäst kan du kolla in den här hemsidan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0